RUSH BEAN MASH / SNIJBONENSTAMPPOT

Here is the recipe for the string bean stew. A stew that goes towards spring. I used unpeeled potatoes in this dish. Bought this in a stall here in Burdaard. Potatoes from clay soil. The addition of watercress and spring onion gives the dish extra structure.

🍽

Hier het recept van de snijbonenstamppot. Een stamppot welke richting het voorjaar gaat. In dit gerecht heb ik zowaar eens ongeschilde aardappelen gebruikt. Deze gekocht in een stalletje hier in Burdaard. Aardappelen uit kleigrond. De toevoeging van waterkers en bosui geeft het gerecht extra structuur.

Lees meer »

GOULASH

This time a delicious winter dish. A well-filled meal soup. Made it for 4 people, ate half of it the first day. The other half a day later was even tastier. Was a great dish.

🍽

Dit keer heerlijk winters gerecht. Een goed gevulde maaltijdsoep. Heb hem gemaakt voor 4 personen, de helft de 1e dag opgegeten. De andere helft een dag later, was nog lekkerder. Was een top gerecht.

Lees meer »

PUMPKIN-BLADE STEAKS STEW WITH MUSHROOMS AND PARSNIP PUREE / POMPOEN-SUKADESTOOF MET PADDENSTOELEN EN PASTINAAKPUREE

October is the time to use pumpkin in dishes. I chose this pumpkin beef stew with mushrooms and parsnip puree for this. What a delicious dish this is. This is a recipe for 2 persons, I had about 600 grams of blade steaks and had a portion left when serving. Ate this today during lunch. If you add 800 grams of blade steaks and then 400 grams of pumpkin cubes and keep the rest the same for the stew and 800 grams of parsnips, you really have enough for 4 people.

.Parsnips as puree, don't know if I've made this before. But how nice that is. A nice substitute for potatoes.

🍽

Het is oktober tijd om pompoen te verwerken in gerechten. Ik heb hiervoor deze pompoen-sukadestoof met paddenstoelen en pastinaakpuree uitgekozen. Wat een heerlijk gerecht is dit. Dit is een recept voor 2 personen, ik had zo’n 600 gram sukadelappen en had bij serveren ook echt nog een portie over. Deze vandaag tijdens de lunch op gegeten. Als je er 800 gram sukadelappen en dan 400 gram pompoenblokjes toevoegt en de rest gelijk houdt voor de stoof en 800 gram pastinaak dan heb je echt genoeg voor 4 personen.

.Pastinaak als puree, weet niet of ik dit al eens eerder gemaakt heb. Maar wat is dat lekker. Een mooie vervanger voor aardappelen.

Lees meer »

LASAGNA WITH ROASTED PEPPERS / LASAGNE MET GEROOSTERDE PAPRIKA

As a young adult I used to not really like lasagna. It was often made with the dry lasagna sheets that came out tough from the oven. The freshly cooled lasagna sheets do not have this at all, and I do like a lasagna now.

The nice thing about lasagna is that you can put anything between the sheets. In this dish it is roasted pepper.

🍽

Vroeger als jongvolwassen vond ik lasagne niet echt lekker. Het werd vaak gemaakt met de droge lasagnebladen die dan taai uit de oven kwam. De vers gekoelde lasagnebladen hebben dit totaal niet en ik hou nu wel van een lasagne.

Het leuke van lasagne is dat je er van alles tussen de bladen kan leggen. In dit gerecht is het geroosterde paprika.

 

Lees meer »

POTATO VEGETABLE MEAT OVEN DISH / AARDAPPEL-GROENTE-GEHAKT-OVENSCHOTEL

An easy oven dish that requires little preparation if you buy pre-cooked potatoes. If you peel your own potatoes, you will have to pre-boil them for about 10 minutes. Of course, it does take some time in the oven.

I didn't use cheese to sprinkle over it to bake, otherwise I'm over the max600kcal. But for a nice brown crust this could be added.

🍽

Een makkelijk ovengerecht dat weinig voorbereiding nodig heeft als je voorgekookte aardappelen koopt. Schil je zelf aardappelen dan moet je ze wel even voorkoken in ongeveer 10 minuten. Natuurlijk kost het wel wat tijd in de oven.

Ik heb geen kaas gebruikt om eroverheen te strooien mee te bakken, anders zit ik over de max600kcal. Maar voor een mooi bruin korstje zou dit toegevoegd kunnen worden.

Lees meer »

LASAGNE WITHOUT LAYERS / LASAGNE ZONDER LAAGJES

If you look at my recipes, it's usually for 2 persons, but this dish looked so good on the picture, from the AH Allerhande (Dutch Food magazine of the AH supermarket) , that I thought I'd just make it for 4 people. Can I eat the rest in the afternoon or another evening. AH calls it 'lasagnette' a mini version of lasagne. This is because you do not build up this lasagne per layer, but you make the lasagne sheets smaller and stir it through.

Highly recommended, tasty and you can make it as spicy as you want with the chili flakes.

🍽

Als je naar mijn recepten kijkt is dat meestal voor 2 personen, maar dit gerecht zag er zo lekker uit op het plaatje, uit de AH Allerhande, dat ik dacht ik maak het gewoon voor 4 personen. Kan ik de rest opeten in de middag of een andere avond. AH noemt het ‘lasagnette’ een miniversie van lasagne. Dit omdat je deze lasagne niet opbouwt per laag maar je maakt de lasagnebladen kleiner en roert het er doorheen.

Echt een aanrader lekker van smaak en je kan het zo pittig maken als jezelf wil met de chilivlokken.

Lees meer »

SPRING ‘HUTSPOT’ WITH ROMAINE / LENTE HUTSPOT MET ROMAINE

‘Hutspot’ (Dutch) or hotchpotch (English), is a dish of boiled and mashed potatoes, carrots, and onions with a long history in traditional Dutch cuisine. ‘Hutspot’ is also found in the Indonesian cuisine due to their colonial ties.

This is a nice twist on the ancient ‘hutspot’ recipe by adding the baby romaine lettuce and spring onion. A delicious combination.

🍽🍽🍽

Dit is een leuke twist op het oeroude recept voor hutspot door de toevoeging van de baby Romaine sla en bosui. Echt een heerlijke combinatie.

Lees meer »

ZUCCHINI LASAGNE WITH MINCED MEAT & TOMATO SAUCE / COURGETTELASAGNE MET GEHAKT & TOMATENSAUS

This dish is a 'golden old' with a small adjustment, I have now made this dish in 2 1-person dishes. No messing around with distributing from a bowl to the plate. A delicious lasagna made from zucchini instead of pasta.

🍽

Zo is dit gerecht een ‘gouden ouden’ met een kleine aanpassing heb ik dit gerecht nu gemaakt in 2 1-persoons schaaltjes. Geen geklieder met verdelen vanuit een schaal naar het bord. Een heerlijke lasagne gemaakt van courgette i.p.v. pasta.

Lees meer »

LEEK-MEAT CURRY OVEN DISH / PREI-GEHAKT-PREISCHOTEL

Today a simple oven dish. Chosen for a leek, minced meat curry dish. I make it for 2 people and like to use 1 person dishes.

Today I forgot to do something. I always take pictures of the ingredients, but I forget to do this. This time I did something creative and pasted them all from the AH (Dutch Supermarket) website into PhotoRoom..

🍽

Vandaag een eenvoudige ovenschotel, gekozen voor een prei, gehakt kerrie schotel. Ik maak het voor 2 personen en vind het leuk om dan 1 persoons schaaltjes te gebruiken. Ook geen geklieder met opscheppen.

Vandaag ben ik wel wat vergeten te doen. Ik maak altijd foto’s van de ingrediënten maar vergeten merk ik op. Deze keer maar wat creatiefs gedaan en heb ze allemaal vanaf de website in PhotoRoom geplakt.   

Lees meer »

TAGINE OF BEEF, PLUMS AND AUBERGINES / TAJINE VAN RUNDVLEES, PRUIMEN EN AUBERGINES

Today I could use my new tagine for a dish. An adapted version for the ’Pelgrim’ induction plate. I love beef stew. The combination of honey, plums and cinnamon makes the dish a bit sweeter. I added some chili flakes to get more body on the flavor.

As you can see in the picture, I forgot to add the sesame seeds.

This dish is delicious in combination with couscous or rice.

🍽

.

Vandaag het kon ik mijn nieuwe tajine gebruiken voor een gerecht. Een aangepaste versie voor op de inductieplaat van Pelgrim. Ik ben dol op stoofvlees. De combinatie van honing, pruimen en kaneel maakt het gerecht wat zoeter. Zelf heb ik wat chilivlokken toegevoegd om wat meer body te krijgen.

Zoals je op de foto kan zien, ik ben de sesamzaadjes vergeten toe te voegen.

Dit gerecht is heerlijk in combinatie met couscous of rijst.

Lees meer »

GEHAKTBALLETJES IN TOMATENSAUS / MEATBALLS IN TOMATO SAUCE

De gehaktballetjes in tomatensaus is een eenvoudig maar heerlijk gerecht. In het oorspronkelijke recept stond pikante pastasaus. Maar bij boodschappen doen was het gangpad met pastasauzen geheel leeg. Er was een schoonmaak gaande. Gelukkig hebben we in Burdaard een versmarkt ’t Bakkerswinkeltje welke wel een pastasaus op voorraad heeft. Ik heb de saus pikant gemaakt met de sambal.

De rest van de pastasaus heb ik gebruikt om een tomaten-groentesoep te maken voor de aannemer en compagnon die hard bezig zijn om ons huis te verbouwen. Ergens in maart 2023 zal de verbouwing klaar zijn en kan ik gaan koken in een super nieuwe keuken. Ik moet nog ff wachten, maar kijk er naar uit.

🍽

The ‘meatballs in tomato sauce’ recipe is a simple but delicious dish. The original recipe called for spicy pasta sauce. But when shopping, the aisle with pasta sauces was completely empty. A cleaning was going on. Fortunately, we have a fresh market ‘'t Bakkerswinkeltje” in Burdaard (picturesque village in Friesland, The Netherlands) which does have a pasta sauce in stock. I made the sauce spicy with the sambal.

I used the rest of the pasta sauce to make a tomato-vegetable soup for the contractor and partner who are hard at work renovating our house. The renovation will be finished in March 2023. I can start cooking than in a super new kitchen.

Lees meer »

ZOETE AARDAPPELSTAMPPOT MET GEHAKTBAL EN TOMAATJES / SWEET POTATO STAMP WITH MEATBALL AND TOMATOES

Ik ben dol op stamppotten. Helemaal nu het weer winters aanvoelt. De stamppot is eenvoudig te maken je hebt maar 1 pit nodig en een oven. Ik kan zeggen, dat het een smakelijk gerecht is. Voor herhaling vatbaar.

🍽

I love stews. Especially now that the weather feels like winter. The stew is easy to make, you only need 1 burner and an oven. I can say that it is a tasty dish. Will make this dish soon again.

Lees meer »

Maak jouw eigen website met JouwWeb