SPRING ‘HUTSPOT’ WITH ROMAINE / LENTE HUTSPOT MET ROMAINE

‘Hutspot’ (Dutch) or hotchpotch (English), is a dish of boiled and mashed potatoes, carrots, and onions with a long history in traditional Dutch cuisine. ‘Hutspot’ is also found in the Indonesian cuisine due to their colonial ties.

This is a nice twist on the ancient ‘hutspot’ recipe by adding the baby romaine lettuce and spring onion. A delicious combination.

🍽🍽🍽

Dit is een leuke twist op het oeroude recept voor hutspot door de toevoeging van de baby Romaine sla en bosui. Echt een heerlijke combinatie.

🇬🇧

SPRING ‘HUTSPOT’ WITH ROMAINE

 

2 persons / 545 kcal per person

 

Ingredients:

  • 400 grams floury potatoes
  • 2 medium onions
  • 1 winter carrot
  • 2 beef sausages
  • 75 ml semi-skimmed milk
  • 2 baby Romaine lettuce
  • 2 spring onions
  • pepper and salt

 

Preparation:

Cut the carrot into small pieces. Coarsely chop the onion. Bring the potatoes with the carrot and onion on top to boil in a layer of salted water. Turn the heat down. Cook on low heat for about 15 minutes. Heat a grill pan or frying pan without oil or butter over high heat. Bake the sausage in this pan for about 15 minutes. Heat the semi-skimmed milk. Cut the head of Romain lettuce widthwise into 2 cm strips. Do not use the stump. Add the milk, mash the potatoes, carrot and onion and season with salt and pepper. Cut the spring onions into thin rings and stir into the stew together with the lettuce. Serve with the sausage.

 

Nutritional value per person:

Energy: 545 kcal

Protein: 27,5 grams

Carbohydrates: 54,2 grams

-   including sugars: 12,4 grams

Fat: 21,8 grams

Fiber: 10,8 grams

Salt: 2,5 grams

SPRING HUTSPOT WITH ROMAINE
PDF – 8,4 MB 34 downloads

🇳🇱

LENTE HUTSPOT MET ROMAINE

 

2 personen / 545 kcal per persoon

 

Ingrediënten:

  • 400 gram kruimige aardappelen
  • 2 middelgrote uien
  • 1 winterwortel
  • 2 rundbraadworsten
  • 75 ml halfvolle melk
  • 2 kroppen baby Romaine
  • 2 bosuien
  • peper en zout

 

Bereiding:

Snijd de wortel in kleine stukjes. Snijd de ui grof. Breng de aardappelen met daarop de wortel en ui met een laag water met zout aan de kook. Zet het vuur laag. Kook op laag vuur in ca. 15 minuten gaar. Verhit een grillpan of koekenpan zonder olie of boter op hoog vuur. Bak de worst ca. 15 minuten in deze pan. Verwarm de halfvolle melk. Snijd de krop Romain sla in de breedte in repen van 2 cm. Gebruik de stronk niet. Voeg de melk toe, stamp fijn en breng op smaak met peper en eventueel zout. Snijd de bosuitjes in dunne ringetjes en roer samen met de sla door de stamppot. Serveer met de worst.

 

Voedingswaarde per persoon:

Energie: 545 kcal

Eiwit: 27.5 gram

Koolhydraten: 54.2 gram

-   waarvan suikers: 12.4 gram

Vet: 21.8 gram

Vezels: 10.8 gram

Zout: 2.5 gram

LENTE HUTSPOT MET ROMAINE
PDF – 8,4 MB 36 downloads

#hoofdgerecht #maincourse #max600kcal #avondeten #dinner #gezonderecepten #eattheworld #recepten #recipes #homecooking #healthy #easyrecipe #homemaderecepten #watetenwevandaag #instafood #foodoftheday #dinnertime #kokkerellen #foodblogger #thuiskok #makkelijkerecepten #eetsmakelijk #kanker #cancer #fooddiary @albertheijn #albertheijn @allerhande #allerhande @celavita.nl #celavita #goodfood @pelgrim_keukenapparatuur #pelgrimkeukenapparatuur

 

Gebaseerd op recept uit AH Allerhande 2018 nr. 02

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.