LASAGNE WITHOUT LAYERS / LASAGNE ZONDER LAAGJES

If you look at my recipes, it's usually for 2 persons, but this dish looked so good on the picture, from the AH Allerhande (Dutch Food magazine of the AH supermarket) , that I thought I'd just make it for 4 people. Can I eat the rest in the afternoon or another evening. AH calls it 'lasagnette' a mini version of lasagne. This is because you do not build up this lasagne per layer, but you make the lasagne sheets smaller and stir it through.

Highly recommended, tasty and you can make it as spicy as you want with the chili flakes.

🍽

Als je naar mijn recepten kijkt is dat meestal voor 2 personen, maar dit gerecht zag er zo lekker uit op het plaatje, uit de AH Allerhande, dat ik dacht ik maak het gewoon voor 4 personen. Kan ik de rest opeten in de middag of een andere avond. AH noemt het ‘lasagnette’ een miniversie van lasagne. Dit omdat je deze lasagne niet opbouwt per laag maar je maakt de lasagnebladen kleiner en roert het er doorheen.

Echt een aanrader lekker van smaak en je kan het zo pittig maken als jezelf wil met de chilivlokken.

🇬🇧

LASAGNE WITHOUT LAYERS

 

4 persons / 560 kcal per person

 

Ingredients:

  • 2 cloves of garlic
  • 1 medium onion
  • 2 tablespoons of olive oil
  • 2 tablespoons dried oregano
  • 300 grams minced beef
  • 250 grams of Italian stir-fry vegetables
  • 500 grams of sieved tomatoes
  • 100 ml fresh cream
  • ½ teaspoon chili flakes
  • 125 grams of chilled lasagne sheets
  • 1 mozzarella ball
  • pepper and salt

 

Preparation:

Chop the onion and finely chop the garlic. Heat ⅔ of the oil in a frying pan and fry the onion and garlic for 2 minutes over medium heat. Add ¾ of the oregano and the minced beef and fry for about 5 minutes. Add the stir-fry vegetables and fry for another 5 minutes. Add the sieved tomatoes and cream and bring the sauce to a boil. Lower the heat and let it simmer for 5 minutes. Season with the chili flakes, pepper, and salt if necessary. Meanwhile, preheat the oven to 180°C. Cut each lasagne sheet into 8 pieces along the longest side and toss with the tomato sauce. Let it cook on low heat for at least 5 minutes. Grease the baking dish with the rest of the oil and divide the lasagne over it. Tear the mozzarella into pieces and divide over the lasagne. Sprinkle the rest of the oregano on top. Bake in the middle of the oven for about 20 minutes. If necessary, cover with aluminium foil if the lasagne gets too dark.

 

Nutritional value per person:

Energy: 560 kcal

Protein: 28.2 grams

Carbohydrates: 32.6 grams

-   including sugars: 11.1 grams

Fat: 33.5 grams

Fiber: 7.1 grams

Salt: 1.5 grams

🇳🇱

LASAGNE ZONDER LAAGJES

 

4 personen / 560 kcal per persoon

 

Ingrediënten:

  • 2 tenen knoflook
  • 1 middelgrote ui
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels gedroogde oregano
  • 300 gram rundergehakt
  • 250 gram Italiaanse roerbakgroente
  • 500 gram gezeefde tomaten
  • 100 ml verse slagroom
  • ½ theelepel chilivlokken
  • 125 gram koelverse lasagnebladen
  • 1 mozzarella bol
  • peper en zout

 

Bereiding:

Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Verhit ⅔ van de olie in een hapjespan en fruit de ui en knoflook 2 minuten op middelhoog vuur. Voeg ¾ van de oregano en het rundergehakt toe en bak in ca. 5 minuten rul. Voeg de roerbakgroente toe en bak nog 5 minuten mee. Voeg de gezeefde tomaten en slagroom toe en breng de saus aan de kook. Zet het vuur laag en laat 5 miuten zachtjes koken. Breng op smaak met de chilivlokken, peper en eventueel zout. Verwarm ondertussen de oven voor op 180 °C. Snijd elk lasagneblad over de langste zijde in 8 stukken en schep door de tomatensaus. Laat nog minimaal 5 minuten op laag vuur koken. Vet de ovenschaal in met de rest van de olie en verdeel de lasagne erover. Scheur de mozzarella in stukjes en verdeel over de lasagne. Strooi de rest van de oregano erover. Bak in ca. 20 minuten gaar in het midden van de oven. Dek eventueel af met aluminiumfolie als de lasagne te donker wordt.

 

Voedingswaarde per persoon:

Energie: 560 kcal

Eiwit: 28,2 gram

Koolhydraten: 32,6 gram

-   waarvan suikers: 11,1 gram

Vet: 33,5 gram

Vezels: 7,1 gram

Zout: 1,5 gram

#hoofdgerecht #maincourse #max600kcal #avondeten #dinner #gezonderecepten #eattheworld #recepten #recipes #homecooking #healthy #easyrecipe #homemaderecepten #watetenwevandaag #instafood #foodoftheday #dinnertime #kokkerellen #foodblogger #thuiskok #makkelijkerecepten #eetsmakelijk #kanker #cancer #fooddiary @albertheijn #albertheijn @allerhande #allerhande @verstegennl #verstegenfriends #goodfood @pelgrim_keukenapparatuur #pelgrimkeukenapparatuur www.verstegen.nl www.pelgrim.nl www.ah.nl 

 

Gebaseerd op recept uit AH Allerhande maart 2023

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Maak jouw eigen website met JouwWeb