POTATO VEGETABLE MEAT OVEN DISH / AARDAPPEL-GROENTE-GEHAKT-OVENSCHOTEL

An easy oven dish that requires little preparation if you buy pre-cooked potatoes. If you peel your own potatoes, you will have to pre-boil them for about 10 minutes. Of course, it does take some time in the oven.

I didn't use cheese to sprinkle over it to bake, otherwise I'm over the max600kcal. But for a nice brown crust this could be added.

🍽

Een makkelijk ovengerecht dat weinig voorbereiding nodig heeft als je voorgekookte aardappelen koopt. Schil je zelf aardappelen dan moet je ze wel even voorkoken in ongeveer 10 minuten. Natuurlijk kost het wel wat tijd in de oven.

Ik heb geen kaas gebruikt om eroverheen te strooien mee te bakken, anders zit ik over de max600kcal. Maar voor een mooi bruin korstje zou dit toegevoegd kunnen worden.

🇬🇧

POTATO VEGETABLE MEAT OVEN DISH

 

2 persons / 591 kcal per person

 

Ingredients:

  • 400 grams pre-cooked waxy potato
  • 2 medium onions
  • 1 red bell pepper
  • 1 zucchini
  • ½ tablespoon of olive oil
  • 150 grams minced beef
  • 195 grams 'Potato Anders' cream garden herbs / garlic
  • 25 ml tap water
  • pepper and salt

 

Preparation:

Cut the potatoes into slices. Chop the onion and cut the bell pepper and zucchini into cubes. Preheat the oven to 200 °C. Heat the oil in a wok and stir-fry half the onion with the bell pepper and zucchini for 3 minutes. Grease the baking dish with some oil and spoon the vegetable mixture into it. Add the minced meat and the rest of the onion to the wok and stir-fry the minced meat for 3 minutes. Season the minced meat with salt and pepper and divide over the vegetables. Lay the potato slices overlapping on top of the minced meat. Mix the 'Potato Anders' cream with the water to a sauce in a bowl. Divide the sauce over the potatoes. Bake the dish in the oven for about 40 minutes.

 

Nutritional value per person:

Energy: 591 kcal

Protein: 23.2 grams

Carbohydrates: 53.2 grams

-   including sugars: 13.7 grams

Fat: 30.1 grams

Fiber: 5.9 grams

Salt: 2.4 grams

POTATO VEGETABLE MEAT OVEN DISH
PDF – 8,0 MB 38 downloads

🇳🇱

AARDAPPEL-GROENTE-GEHAKT-OVENSCHOTEL

 

2 personen / 591 kcal per persoon

 

Ingrediënten:

  • 400 gram voorgekookte vastkokende aardappel
  • 2 middelgrote uien
  • 1 rode paprika
  • 1 courgette
  • ½ eetlepel olijfolie
  • 150 gram rundergehakt
  • 195 gram ‘Aardappel Anders’ room tuinkruiden / knoflook
  • 25 ml kraanwater
  • peper en zout

 

Bereiding:

Snijd de aardappelen in plakjes. Snipper de ui en snijd de paprika en courgette in blokjes. Verwarm de oven voor op 200 °C. Verhit de olie in een wok en roerbak de helft van de ui met de paprika, courgette in 3 minuten. Vet de ovenschaal in met wat olie en schep het groentemengsel erin. Doe het gehakt en de rest van de ui in de wok en roerbak het gehakt in 3 minuten rul. Breng het gehakt op smaak met peper en zout en verdeel over de groenten. Leg de aardappelschijfjes dakpansgewijs op het gehakt. Meng de ‘Aardappel Anders’ room met het water tot een saus in een kom. Verdeel de saus over de aardappelen. Bak de schotel ca. 40 minuten in de oven.

 

Voedingswaarde per persoon:

Energie: 591 kcal

Eiwit: 23,2 gram

Koolhydraten: 53,2 gram

-   waarvan suikers: 13,7 gram

Vet: 30,1 gram

Vezels: 5,9 gram

Zout: 2,4 gram

AARDAPPEL GROENTE GEHAKT OVENSCHOTEL
PDF – 8,0 MB 40 downloads

#hoofdgerecht #maincourse #avondeten #dinner #eattheworld #recepten #recipes #homecooking #healthy #easyrecipe #homemaderecepten #watetenwevandaag #instafood #foodoftheday #dinnertime #kokkerellen #foodblogger #thuiskok #makkelijkerecepten #kanker #cancer #fooddiary @albertheijn #albertheijn @allerhande #allerhande @verstegennl #verstegenfriends #goodfood #ovengerecht #ovendish #aardappelanders @celavita.nl #celavita

 

Gebaseerd op recept uit AH Allerhande 2010 week 40-41

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Maak jouw eigen website met JouwWeb