LASAGNA WITH ROASTED PEPPERS / LASAGNE MET GEROOSTERDE PAPRIKA

As a young adult I used to not really like lasagna. It was often made with the dry lasagna sheets that came out tough from the oven. The freshly cooled lasagna sheets do not have this at all, and I do like a lasagna now.

The nice thing about lasagna is that you can put anything between the sheets. In this dish it is roasted pepper.

🍽

Vroeger als jongvolwassen vond ik lasagne niet echt lekker. Het werd vaak gemaakt met de droge lasagnebladen die dan taai uit de oven kwam. De vers gekoelde lasagnebladen hebben dit totaal niet en ik hou nu wel van een lasagne.

Het leuke van lasagne is dat je er van alles tussen de bladen kan leggen. In dit gerecht is het geroosterde paprika.

 

🇬🇧

LASAGNA WITH ROASTED PEPPERS

 

4 persons / 561 kcal per person

 

Ingredients:

  • 1 onion
  • 1 tablespoon of olive oil
  • 300 grams minced beef
  • 500 ml passata strained tomatoes
  • 180 grams roasted peppers (drained)
  • 250 grams cool fresh lasagna sheets
  • 125 grams of grated cheese
  • 1 teaspoon dried thyme
  • pepper and salt

 

Preparation:

Preheat the oven to 180 °C. Chop the onion finely. Heat oil in a frying pan and fry the onion for 1 minute. Add the minced meat and fry for 3 minutes until loose and brown. Pour the passata into the pan and heat for another 2 minutes. Add salt and pepper to taste. Drain the peppers, then cut into strips. Grease an oven dish and spoon a little meat sauce into it, cover with lasagna sheets. Spoon another layer of sauce on top and divide strips of pepper over it. Cover with lasagna sheets. Repeat until all lasagna sheets are gone. End with a layer of sauce and divide the remaining pepper strips and grated cheese over it. Sprinkle with the thyme and salt and pepper to taste. Bake the lasagna for 30 minutes until nicely browned and done.

 

Nutritional value per person:

Energy: 561 kcal

Protein: 31.3 grams

Carbohydrates: 47.1 grams

-   including sugars: 10.4 grams

Fat: 26.3 grams

Fiber: 5.0 grams

Salt: 2.3 grams

LASAGNA WITH ROASTED PEPPERS
PDF – 8,7 MB 30 downloads

🇳🇱

LASAGNE MET GEROOSTERDE PAPRIKA

 

4 personen / 561 kcal per persoon

 

Ingrediënten:

  • 1 ui
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 300 gram rundergehakt
  • 500 ml passata gezeefde tomaten
  • 180 gram geroosterde paprika's (uitgelekt)
  • 250 gram koelverse lasagnebladen
  • 125 gram geraspte kaas
  • 1 theelepel gedroogde tijm
  • peper en zout

 

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 180 °C. Snipper de ui fijn. Verhit olie in een hapjespan en fruit de ui 1 minuut. Voeg het gehakt toe en bak in 3 minuten rul en bruin. Schenk de passata in de pan en verwarm nog 2 minuten. Voeg peper en zout naar smaak toe. Laat de paprika uitlekken, snijd dan in reepjes. Vet een ovenschaal in en schep een beetje gehaktsaus erin, dek af met lasagnebladen. Schep hier weer een laagje saus op en verdeel er reepjes paprika over. Dek af met lasagnebladen. Herhaal dit tot alle lasagnebladen op zijn. Eindig met een laag saus en verdeel hier de resterende paprikareepjes en de geraspte kaas over. Bestrooi met de tijm en peper en zout naar smaak. Bak de lasagne in 30 minuten mooi bruin en gaar.

 

Voedingswaarde per persoon:

Energie: 561 kcal

Eiwit: 31,3 gram

Koolhydraten: 47,1 gram

-   waarvan suikers: 10,4 gram

Vet: 26,3 gram

Vezels: 5,0 gram

Zout: 2,3 gram

LASAGNE MET GEROOSTERDE PAPRIKA
PDF – 8,7 MB 30 downloads

#kanker #cancer #hoofdgerecht #maincourse #max600kcal #avondeten #dinner #gezonderecepten #recepten #recipes #homecooking #healthy #easyrecipe #homemaderecepten #watetenwevandaag #instafood #foodoftheday #dinnertime #kokkerellen #foodblogger #thuiskok #makkelijkerecepten #eetsmakelijk #fooddiary @albertheijn #albertheijn @allerhande #allerhande @verstegennl #verstegenfriends #geroosterdepaprika #lasagne

 

Gebaseerd op recept uit AH Allerhande 2010 week 38-39

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Maak jouw eigen website met JouwWeb