ZOETE AARDAPPELSTAMPPOT MET GEHAKTBAL EN TOMAATJES / SWEET POTATO STAMP WITH MEATBALL AND TOMATOES

Ik ben dol op stamppotten. Helemaal nu het weer winters aanvoelt. De stamppot is eenvoudig te maken je hebt maar 1 pit nodig en een oven. Ik kan zeggen, dat het een smakelijk gerecht is. Voor herhaling vatbaar.

🍽

I love stews. Especially now that the weather feels like winter. The stew is easy to make, you only need 1 burner and an oven. I can say that it is a tasty dish. Will make this dish soon again.

🇳🇱

ZOETE AARDAPPELSTAMPPOT MET GEHAKTBAL EN TOMAATJES

 

2 personen / 520 kcal per persoon

 

Ingrediënten:

  • 200 gram rundertartaar
  • ½ middelgroot ei
  • 1 theelepel ras el hanout
  • 125 gram romaatjes
  • ½ eetlepel milde olijfolie
  • 250 gram zoete aardappelen
  • 250 gram kruimige aardappelen
  • 300 gram prei
  • peper en zout

 

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 200 °C. Doe de tartaar in een kom en meng met het ei, ras el hanout, peper en eventueel zout. Draai er met vochtige handen een bal per persoon van. Verdeel de tartaarballen over een met bakpapier beklede bakplaat en bak in ca. 20 minuten goudbruin en gaar. Schep halverwege om. Besprenkel de romaatjes met de olie en rooster de laatste 10 minuten mee. Schil ondertussen de zoete aardappel (en eventueel de kruimige aardappelen) en snijd ze in gelijke stukken van ~4 cm. Kook in ruim water met zout de zoete aardappel in 20 min gaar. Voeg de laatste 12 minuten hiervan de kruimige aardappel toe. Was de prei, snijd in dunne ringen en voeg de laatste 5 minuten toe aan de aardappelen. Giet de aardappelen en prei af, vang een kopje kookvocht op en stamp met wat kookvocht tot puree. Breng op smaak met peper. Verdeel de geroosterde tomaatjes erover en serveer met de tartaarballen.

 

Voedingswaarde per persoon:

Energie: 520 kcal

Eiwit: 28,8 gram

Koolhydraten: 62,2 gram

-   waarvan suikers: 14,2 gram

Vet: 15,1 gram

Vezels: 11,4 gram

Zout: 1,7 gram

ZOETE AARDAPPELSTAMPPOT MET GEHAKTBAL EN TOMAATJES
PDF – 1,7 MB 44 downloads

🇬🇧

SWEET POTATO STAMP WITH MEATBALL AND TOMATOES

 

2 persons / 520 kcal per person

 

Ingredients:

  • 200 grams of beef tartar
  • ½ medium egg
  • 1 teaspoon ras el hanout
  • 125 grams of small tomatoes
  • ½ tablespoon of mild olive oil
  • 250 grams of sweet potatoes
  • 250 grams floury potatoes
  • 300 grams leek
  • pepper and salt

 

Preparation:

Preheat the oven to 200 °C. Put the tartare in a bowl and mix with the egg, ras el hanout, pepper and salt if necessary. Roll one ball per person with moist hands. Divide the tartare balls over a baking tray covered with baking paper and bake for approx. 20 minutes until golden brown and done. Toss halfway through. Drizzle the tomatoes with the oil and roast for the last 10 minutes. Meanwhile, peel the sweet potato (and possibly the floury potatoes) and cut them into equal pieces of ~4 cm. Boil the sweet potato in plenty of water with salt for 20 minutes. Add the floury potato for the last 12 minutes to this. Wash the leek, cut into thin rings, add to the potatoes for the last 5 minutes. Drain the potatoes and leeks, collect a cup of the cooking liquid and mash with some of the cooking liquid into a puree. Season with pepper. Divide the roasted tomatoes on top and serve with the tartare balls.

 

Nutritional value per person:

Energy: 520 kcal

Protein: 28.8 grams

Carbohydrates: 62.2 grams

-   including sugars: 14.2 grams

Fat: 15.1 grams

Fiber: 11.4 grams

Salt: 1.7 grams

SWEET POTATO STAMP WITH MEATBALL AND TOMATOES
Word – 1,4 MB 49 downloads

#hoofdgerecht #maincourse #max600kcal #avondeten #dinner #gezonderecepten #lekkeregerechten #recepten #recipes #homecooking #healthy #homemaderecepten #watetenwevandaag #instafood #foodoftheday #dinnertime #kokkerellen #foodblogger #thuiskok #makkelijkerecepten #eetsmakelijk #kanker #cancer #fooddiary @albertheijn #albertheijn @allerhande #allerhande #kcal #stamppot #stew @celavita.nl #celavita @verstegennl #verstegenfriends

 

Gebaseerd op recept uit AH Allerhande 2020 nr. 07

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.