TAGINE OF BEEF, PLUMS AND AUBERGINES / TAJINE VAN RUNDVLEES, PRUIMEN EN AUBERGINES

Today I could use my new tagine for a dish. An adapted version for the ’Pelgrim’ induction plate. I love beef stew. The combination of honey, plums and cinnamon makes the dish a bit sweeter. I added some chili flakes to get more body on the flavor.

As you can see in the picture, I forgot to add the sesame seeds.

This dish is delicious in combination with couscous or rice.

🍽

.

Vandaag het kon ik mijn nieuwe tajine gebruiken voor een gerecht. Een aangepaste versie voor op de inductieplaat van Pelgrim. Ik ben dol op stoofvlees. De combinatie van honing, pruimen en kaneel maakt het gerecht wat zoeter. Zelf heb ik wat chilivlokken toegevoegd om wat meer body te krijgen.

Zoals je op de foto kan zien, ik ben de sesamzaadjes vergeten toe te voegen.

Dit gerecht is heerlijk in combinatie met couscous of rijst.

πŸ‡¬πŸ‡§

TAGINE OF BEEF, PLUMS AND AUBERGINES

 

4 persons / 423 kcal per person

 

Ingredients:

  • 1 eggplant
  • 2 tablespoons of olive oil
  • 1 onion
  • 700 grams beef steaks
  • 400 grams of tomatoes
  • 12 pitted dried plums
  • 2 teaspoons of cinnamon powder
  • 1 tablespoon of liquid honey
  • 1 tablespoon of sesame seeds
  • pepper and salt
  • chili flakes

 

Preparation:

Cut the eggplant into cubes and sprinkle with salt. Leave the cubes in a colander for 20 minutes. Then pat them dry with kitchen paper or a clean tea towel. Meanwhile, cut the beef steaks into dice. Chop the onion and cut the tomatoes into cubes (you can peel the tomatoes first, I didn't). Sprinkle the meat with salt and pepper. Heat the oil in a tagine or frying pan and fry the chopped onion for a few minutes while stirring. Stir the meat through the fried onion and fry the meat briefly on all sides. Add the eggplant, tomato and plums, cinnamon powder, and honey. Pour enough water into the pan to cover three quarters of all the ingredients. Bring the water to a boil and then reduce the heat source. Let everything stew very slowly for 2.5 hours. Heat a frying pan and toast the sesame seeds until light brown. Immediately remove them from the pan. Sprinkle the sesame seeds over the dish.

 

Nutritional value per person:

Energy: 423 kcal

Protein: 37.5 grams

Carbohydrates: 15.4 grams

-   including sugars: 11.5 grams

Fat: 22.6 grams

Fiber: 3.4 grams

Salt: 1.8 grams

TAGINE OF BEEF J PLUMS AND AUBERGINES
PDF – 6,5 MB 41 downloads

πŸ‡³πŸ‡±

TAJINE VAN RUNDVLEES, PRUIMEN EN AUBERGINES

 

4 personen / 423 kcal per persoon

 

Ingrediënten:

  • 1 aubergine
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 ui
  • 700 gram runderlappen
  • 400 gram tomaten
  • 12 gedroogde pruimen zonder pit
  • 2 theelepels kaneelpoeder
  • 1 eetlepel vloeibare honing
  • 1 eetlepel sesamzaad
  • peper en zout
  • chilivlokken

 

Bereiding:

Snijd de aubergine in blokjes en bestrooi es met zout. Laat de blokjes 20 minuten in een vergiet staan. Dep ze dan droog met keukenpapier of een schone theedoek. Snijd ondertussen de runderlappen in dobbelstenen. Snipper de ui en snijd de tomaten in blokjes (je kan de tomaten eerst ontvellen, ik heb het niet gedaan). Bestrooi het vlees met zout en peper. Verhit de olie in een tajine of braadpan en fruit de gesnipperde ui al roerend enkele minuten. Roer het vlees door de gebakken ui en bak het vlees kort aan alle kanten aan. Voeg de aubergine, de tomaat en pruimen, het kaneelpoeder en de honing toe. Giet zoveel water in de pan dat alle ingrediënten voor driekwart onder staan. Breng het water aan de kook en temper vervolgens de hittebron. Laat alles heel langzaam gedurende 2,5 uur stoven. Verhit een koekenpan en rooster de sesamzaadjes lichtbruin. Schep ze meteen uit de pan. Bestrooi de sesamzaadjes over het gerecht.

 

Voedingswaarde per persoon:

Energie: 423 kcal

Eiwit: 37,5 gram

Koolhydraten: 15,4 gram

-   waarvan suikers: 11,5 gram

Vet: 22,6 gram

Vezels: 3,4 gram

Zout: 1,8 gram

IMG 8935
Afbeelding – 2,0 MB 38 downloads

#hoofdgerecht #maincourse #max600kcal #avondeten #dinner #gezonderecepten #lekkeregerechten #recepten #recipes #homecooking #healthy #homemaderecepten #watetenwevandaag #instafood #foodoftheday #dinnertime #kokkerellen #foodblogger #thuiskok #makkelijkerecepten #eetsmakelijk #kanker #cancer #fooddiary @albertheijn #albertheijn @verstegennl #verstegen @pelgrim_keukenapparatuur #pelgrimkeukenapparatuur #dinner @vomar_voordeelmarkt @langnese_honing #honing #langnesehoning

 

Gebaseerd op recept uit Boodschappen Magazine 2006 nr. 10

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.